Curry madras met linzen, seitan en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry madras met linzen, seitan en spinazie

Curry madras met linzen, seitan en spinazie

Seitan is een eiwitrijk product dat al heel lang gegeten wordt in het Midden-Oosten, Azië en Rusland. Het wordt gemaakt van tarwemeel en water en is dus een perfecte vleesvervanger in deze curry madras, een gerecht uit de Indiase keuken dat zijn naam dankt aan de gelijknamige stad waar het gerecht vandaan komt.

Labels:
Veggie
Pittig
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomatenpuree

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 cm

Verse kurkuma

100 gram

Seitan

40 gram

Linzen

45 gram

Pandanrijst

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2678 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels20 g
Eiwitten51 g
Zout0 g

Instructies

Meng de yoghurt met de tomatenpuree.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Meng de tomatenpuree, currykruiden, komijn, paprikapoeder en de helft van de yoghurt in een kom tot een currypasta. Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de kom (zie tip), breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Zet opzij.

Bak de seitan.
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het seitangehakt toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
3

Voeg vervolgens de currypasta en linzen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de wijnazijn en 150 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat de curry 17 – 20 minuten zachtjes stoven.

4

Kook 100 ml water per persoon voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog in een andere pan met deksel. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Scheur ondertussen de spinazie klein en hak de koriander grof. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe aan de curry en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de overige yoghurt.
6

Verdeel de rijst over de borden, schep de curry erop en garneer met de koriander en overige yoghurt.