Curry met gekruide kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, langgraanrijst en paprika

Naast gewone rijst gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar zorgt er ook voor dat je extra groente binnenkrijgt.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2919 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten71.2 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.6 g
Eiwitten28.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. 
  • Kook de aangegeven hoeveelheid rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef eerst voordat je zout toevoegt. Dit recept is al vrij smaakvol.

Serveren
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.