Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse Udon noedels, koriander en pinda's

Udon noedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Extra groente
Familie
Vegan
Caloriebewust
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)671 kcal
Energie (kJ)2807 kJ
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten54.5 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten17.7 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppot op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper, de ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 minuten al roerend mee.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Laten pruttelen
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppot.
  • Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de Udon noedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.
Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.