Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de soep meegekookt kunnen worden!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

200 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2740 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten52.1 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels14.9 g
Eiwitten17.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppot op hoog vuur. Fruit de rode peper, de ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 minuten al roerend mee.
Laten pruttelen
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppot. Laat de soep 5 - 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.
Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.