Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de soep meegekookt kunnen worden!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Pinda's
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Roerbakmix met champignons

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2807 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd23.4 g
Koolhydraten54.4 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels13.3 g
Eiwitten17.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Groenten bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppot op hoog vuur. Fruit de rode peper, de ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 minuten verder.
Soep maken
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppot. Laat de soep 4 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg de udonnoedels en de sojasaus toe aan de soep en kook 3 minuten verder (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.