Linzen in groene currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen in groene currysaus

Linzen in groene currysaus

met naan, spinazie en broccoli

Goed voor jou en de wereld om je heen Tijdens de eerste editie van de Week Zonder Vlees laten we je zien hoe leuk én lekker veggie koken is. Eet je mee? Door één week geen vlees te eten, bespaar je 18,3 kg aan CO₂e-uitstoot - dat is net zoveel als een autorit van wel 95 km. Met dit Veggie-recept ben je goed op weg en wie weet raak je deze week geïnspireerd om vaker veggie te koken!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Groene peper

100 gram

Broccoli

50 gram

Spinazie

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

½ blik(ken)

Linzen

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels15.3 g
Eiwitten24.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Vergiet
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de broccoli. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. 

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naanbroden op te warmen. Je kunt ook de oven achterwege laten en de naan opwarmen in de broodrooster of in een grillpan.

Broccoli koken
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Specerijen bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 

Koken
4

Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Dressing maken
5

Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Voeg als laatste de broccoli toe en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes naar smaak uit boven de kleine kom.

Serveren
6

Verdeel de linzencurry over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.