Linzen in kruidige groene currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen in kruidige groene currysaus

Linzen in kruidige groene currysaus

met naan, courgette en labnedressing

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte laban - een soort gefermenteerde melk (zoals karnemelk) die ook als koude drank wordt geserveerd.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Groene peper

50 gram

Spinazie

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3339 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels14.7 g
Eiwitten23.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. 

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naan op te warmen. Je er ook voor kiezen om de naan in stap 4 op te warmen in de broodrooster of grill. 

Bakken
2

Snijd de courgette in blokjes. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut.

Naan bakken
3

Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet. Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven.

Koken
4

Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Dressing maken
5

Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en limoensap naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de linzencurry over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.