Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Passata
2.5 gram
Verse koriander
½ zakje(s)
Gele currykruiden
¼ stuk(s)
Rode peper
70 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Spinazie
50 gram
Biologische volle yoghurt
10 gram
Cashewstukjes
20 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ blik(ken)
Linzen
¼ tl
Suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier de aubergine met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl gele currykruiden. Verspreid de aubergine over de bakplaat en rooster 12 -18 minuten, of tot deze gaar is.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat ze vol zit met ijzer er vitamine C?
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en knoflook 2 - 3 minuten.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de passata, miso, linzen, suiker, de overige currykruiden en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en kook 4 - 5 minuten. Meng regelmatig zodat de linzen niet aanbakken en voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.
Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de koriander grof. Voeg een hand spinazie toe aan de hapjespan. Meng door de linzen tot deze geslonken is en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de aubergine, de helft van de yoghurt en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de dahl eroverheen. Verdeel de overige aubergine en koriander over de dahl. Garneer met de overige yoghurt en de cashewstukjes.