Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
30 gram
Semi-gedroogde tomaten
25 gram
Geraspte pecorino DOP
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui zeer fijn. Smelt een klontje boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten, afgedekt, tot deze glazig is. Breng op smaak met peper en zout en roer regelmatig. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Voeg de room en 2/3 van de geraspte pecorino toe aan de pan met ui. Zet het vuur laag en laat 7 - 9 minuten inkoken. Roer regelmatig. Haal van het vuur en verhit de saus vlak voor serveren al roerend opnieuw.
Tip: Voor een gladder resultaat kun je de saus ook pureren met een staafmixer.
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 5 - 6 minuten, zonder olie, tot deze goudbruin en knapperig is. Leg het spek op het stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes. Zet opzij. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de spinazie toe aan de koekenpan. Bak nog 2 - 3 minuten.
Tip: Als je de spinazie liever minder lang gebakken hebt, voeg deze dan pas in de laatste minuut toe aan de koekenpan.
Zet het vuur van de pan met water lager, zodat het water net kookt (kleine belletjes). Haal de ravioli los van het papier en leg ze voorzichtig in het water. Het water mag niet koken. Roer voorzichtig met een schuimspaan om ze van elkaar te scheiden. Verhit de ravioli 1 minuut in de pan. Haal de ravioli vervolgens met de schuimspaan uit de pan en leg direct in diepe borden.
Tip: Je kunt de ravioli ook vóór het koken voorzichtig van elkaar scheiden.
Leg de gebakken groenten op de ravioli en giet de parmigianosaus eroverheen. Voeg de spekreepjes toe en bestrooi met de overige pecorino. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.