FLAG: Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
100 gram
Zuurkool
¼ stuk(s)
Appel
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 ml
Biologische boeren karnemelk
100 gram
Broccolirijst
25 gram
Gedroogde cranberry's
10 gram
Amandelschaafsel
1 stuk(s)
Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin
1 stuk(s)
Briochebroodje
25 gram
Gesneden augurken
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Doe de zuurkool, inclusief vocht (zie TIP), in een steelpan met deksel. Verwarm de zuurkool op middelmatig vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voor een iets mildere zuurkoolsmaak kun je hem ook eerst afspoelen met wat water in een zeef. Voeg daarna wel een klein beetje water toe aan de steelpan voor het opwarmen, anders bakt de zuurkool aan.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in hele kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in plakken. Meng in een kleine kom 1/3 van de mayonaise met de mosterd. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Meng de karnemelk, 1/3 van de mayonaise, de wittewijnazijn, de suiker en peper en zout naar smaak in een saladekom. Voeg de broccolirijst, de appel, de rode ui en de gedroogde cranberry's toe en meng goed. Bewaar de slaw tot gebruik in de koelkast.
Verhit een koekenpan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Leg ondertussen de brioche de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.
Snijd de brioche open en besmeer met de mosterdmayonaise. Leg de worst op de brioche en garneer met de tomaat, de blokjes augurk en de zuurkool naar smaak. Serveer de hotdog met de broccoli-slaw, de frieten en de overige mayonaise. Garneer de slaw met het amandelschaafsel.