Doradefilet met hollandaisesaus en gegrilde paarse broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Doradefilet met hollandaisesaus en gegrilde paarse broccolini

Doradefilet met hollandaisesaus en gegrilde paarse broccolini

met aardappelen uit de oven, verse eiersalade en spinazie

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Paarse broccolini

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Hollandaisesaus

100 gram

Spinazie

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Doradefilet

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3231 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers1 g
Vezels6.4 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Pan met deksel
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Eiersalade maken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Leg de eieren in de pan en kook ze 7 - 8 minuten. Laat daarna de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen. Prak de eieren dan in een diep bord. Snijd vervolgens de bieslook fijn. Meng tot slot de geprakte eieren met de bieslook, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.

Paarse broccolini bakken
3

Leg de paarse broccolini in een ovenschaal, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 12 minuten in de oven naast de aardappelen. Schenk de hollandaisesaus in dezelfde steelpan van de eieren en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Doradefilet bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de paarse broccolini schuin tegen de dorade. Verdeel hierbij wat eiersalade met bieslook en spinazie. Serveer met de hollandaisesaus.