Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Krulpeterselie en oregano
85 gram
Witte langgraanrijst
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
6 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
200 ml
Zoutarme kippenbouillon
1.5 el
Olijfolie
Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes met ui en de oregano toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 15 - 18 minuten pruttelen, of totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is (zie Tip).
Tip: Proef regelmatig of de rijst al gaar is. Dit hangt af van wet voor pan je gebruikt. Voeg extra bouillon of water toe als je merkt dat de rijst volledig is drooggekookt en nog niet gaar is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin (zie Tip). Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.
Tip: Heb je liever kleinere gehaktballen? Halveer ze dan. Let wel op de baktijd: de gehaktballetjes zijn dan sneller klaar.
Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.
Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en 1/2 van de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.