Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen

Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

80 gram

Courgette

8 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3200 kJ
Vetten55.9 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten18.3 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels6.4 g
Eiwitten44.3 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Soeppan met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. 
Saus bereiden
3
  • Bak de ui, knoflook, champignons en courgette 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen.
  • Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. 
  • Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe.
  • Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Mengen en serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!