Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels

Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels

met dubbele portie vegetarische runderpuntjes

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gerst
Eieren
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

160 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)837 kcal
Energie (kJ)3502 kJ
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten87.7 g
waarvan suikers35.6 g
Vezels6.1 g
Eiwitten49.2 g
Zout8.3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Saladekom
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de 2 partjes per persoon van de limoen.
  • Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de gomasio, de sojasaus (zie TIP), de gember, de knoflook en 1 tl suiker per persoon. Pers er 2 partjes limoen per persoon boven uit en meng goed.
  • Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderstukjes en laat marineren terwijl je de groente snijdt.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
  • Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Verwijder de blaadjes munt van de takjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.
Bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten
  • Hak ondertussen de pinda`s grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
Serveren
4
  • Meng de udonnoodles en vegetarische runderstukjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.
  • Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.