Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
200 gram
Broccoli
2 stuk(s)
Varkensfilet
2 plak(ken)
Achterham
25 gram
Biologische zure room
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ tl
Mosterd
1 el
[Plantaardige] boter
Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Meng de knoflook en verse kruiden met de roomboter en breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de roomboter nog niet zacht is, je mengt deze later met de warme broccoli.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 4 - 6 minuten. Giet af en schep de kruidenboter erdoor. Doe dit nu de broccoli warm is, dan zal de kruidenboter er mooi omheen smelten.
Tip: De 250 g broccoli in dit gerecht bevat meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. En niet alleen dat, broccoli is ook rijk aan ijzer, kalium en kalium. Kalium helpt bij.. zie ffacts
Omwikkel de varkensfilet met de ham. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren.
Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verhit tot een egale jus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Leg de varkensfilet met ham ernaast en serveer met de broccoli in kruidenboter en de zure room.