Wat is een andere naam voor orzo? a) grano, b) risoni of c) perlina (Het juiste antwoord is: b)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Gebroken sperziebonen
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
⅓ bosje(s)
Lente-ui
125 gram
Kastanjechampignons
½ stuk(s)
Courgette
85 gram
Orzo
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
2.5 gram
Rood basilicum
½ el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] boter
Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Breng de sperziebonen aan de kook in een pan met deksel met een bodempje water en een snuf zout. Laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.
Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 g groente per persoon en door de champignons, courgette en kaas is deze maaltijd rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!
Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de sperziebonen en bosui toe en bak nog 1 minuut (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bak de bosui vanaf het begin mee voor een minder rauwe en scherpe smaak.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg vervolgens de orzo en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de grote koekenpan of hapjespan met groenten en verwarm al roerend 2 minuten. Snijd het rode basilicum in reepjes.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes, de overige Italiaanse kaas en het rode basilicum.