Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kipfilethaasjes
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Bolcourgette
20 gram
Mangochutney
40 gram
Gesneden rode ui
15 gram
Panko paneermeel
100 gram
Witte kool en wortel
3 stuk(s)
Witte tortilla
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
2 el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1/4 zakje paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de puntpaprika in blokjes en de bolcourgette in dunne halve maantjes.
Meng nog eens 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Verdeel de bolcourgette en de paprika over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en het overige paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bolcourgette en puntpaprika 12 - 15 minuten in de oven. Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de gesneden rode ui toe.
Wentel de kip door de panko, zorg dat hij volledig bedekt is met panko. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de kip hierop te laten uitlekken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant (zie Tip). De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.
Meng ondertussen in een andere kom de gesneden witte kool en wortel, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn.
Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip en ovengroenten erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus en de bladpeterselie.