Drie-tomatensoep met zelfgemaakte maanzaadcroutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte maanzaadcroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte maanzaadcroutons

met zure room, kaas en paprika

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst 3 soorten! Met gewone tomaat, kerstomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge, Sesamzaad Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Pinda's, Selderij, Soja, Noten, Gluten, Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2990 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels18.9 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en bak  de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut al roerend. 
  • Voeg de tomaten, kerstomaten en zongedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Croutons maken
3
  • Snijd ondertussen het broodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de kaas en de oregano en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Zo worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg de honing toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.