Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witloof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witloof

Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witloof

met aardappelschijfjes en een frisse salade

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

240 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Witloof

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

30 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Duitse steak haché

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

¼ tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3738 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers13 g
Vezels11.5 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Cuire et couper
1

Pour les pommes de terre, portez 300 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole et préchauffez le four à 220 degrés. Lavez soigneusement les pommes de terre, coupez-les en rondelles de 1/2 cm et faites-les cuire 5 minutes dans la casserole. Pendant ce temps, taillez les endives en quartiers dans le sens de la longueur. Laissez le cœur dur pour éviter que les feuilles ne se détachent.

Enfourner les pommes de terre
2

Égouttez les pommes de terre, séchez-les avec de l’essuie-tout, puis disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Arrosez d’huile d’olive, puis salez et poivrez. Enfournez-les 20 minutes.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten vol vezels, zijn rijk aan vitaminen (B6, B11, C) en bevatten het mineraal kalium. Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en zorgt voor een goede werking van de zenuwen en spieren.

Cuire les endives
3

Pendant ce temps, faites chauffer la moitié du beurre dans la sauteuse ou grande poêle et cuire les endives 1 minute à feu vif de chaque côté. Baissez le feu, salez et poivrez les endives, puis laissez cuire 10 à 15 minutes à couvert.

Préparer la salade
4

Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu vif et griller les graines de courge et de tournesol à sec jusqu’à ce qu’elles commencent à sauter. Réservez-les. Dans le saladier, mélangez la moutarde, le vinaigre de vin blanc et l’huile d’olive vierge extra, puis salez et poivrez. Mélangez le mesclun et la vinaigrette.

Cuire le steak haché
5

Lorsque les pommes de terre et les endives sont presque prêtes, faites chauffer le reste du beurre dans la même poêle et cuire le steak haché environ 2 minutes de chaque côté. Salez et poivrez, puis laissez reposer 1 minute. Augmentez le feu des endives, ajoutez du miel aux endives et faites les caraméliser à feu vif 2 minutes. Remuez doucement régulièrement.

Tip: Maak je dit recept voor kinderen? Proef het witloof voordat je het serveert en voeg extra honing toe als het te bitter is.

Servir
6

Servez les endives, les pommes de terre et les steaks hachés sur les assiettes. Accompagnez de la salade et de la mayonnaise. Garnissez la salade avec les graines de courge et de tournesol.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente per persoon bevat?