Runderburger met piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderburger met piccalilly

Runderburger met piccalilly

met gebakken patatjes en friszure komkommersalade

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Piccalilly

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3521 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten58.9 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten48.3 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels7.6 g
Eiwitten26.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing en 1 tl wittewijnazijn. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de radicchio en romaine, de ui en de komkommer toe (zie Tip). Meng alles goed door elkaar.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Runderburger bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter heet genoeg is, de burger in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. 
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Verdeel de burger over de borden. 
  • Schep de gebakken patatjes en de mayonaise erbij. 
  • Proef de piccalilly en schep naar smaak over de burger. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Serveer met de salade.