Duitse biefstuk is gemaakt van grofgemalen, mals rundvlees. Je hoeft het dan ook niet lang te bakken, het vlees is ook lekker als het nog een beetje rood is. De lente-ui geeft wat pit aan de bataatpuree. Je kunt dit gerecht ook met bosui maken - het enige verschil is dat de lenteui eerder geoogst wordt en daardoor iets milder van smaak is dan bosui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Zoete aardappel
100 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Bosui
½ stuk(s)
Rode peper
150 gram
Gesneden snijbonen
1 stuk(s)
Duitse biefstuk
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)
400 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en de aardappelen. Weeg de bataat af, was of schil de bataat en de aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Kook de aardappelen en de bataat 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen, het wit van de lente-ui en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens de deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.
Stamp de bataat en de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel de bataatpuree over de borden en garneer de puree met het groen van de lente-ui. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.