Eenpanspasta kip Alfredo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met penne, broccoli en geraspte kaas

Voor het bereiden van deze pasta heb je slechts één pan nodig. Hierdoor smelten alle smaken in dit gerecht samen én het scheelt je afwas!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

180 gram

Broccoli

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat Gluten, Haver)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3378 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten75.3 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels14.6 g
Eiwitten47.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken. Verhit 2/3 van de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Saus maken
2
  • Voeg de bouillon, Oatly kookhaver, wittewijnazijn en pasta toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook, afgedekt, 4 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is. Roer af en toe door. 
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Mengen
3
  • Voeg de broccoli toe en kook nog 7 minuten (zie Tip). 
  • Voeg de kip toe en kook nog 5 minuten. 

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.