Stir-fry met biefstukreepjes en volkoren noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met biefstukreepjes en volkoren noedels

Stir-fry met biefstukreepjes en volkoren noedels

met woksaus met gember, groenten en gefrituurde uitjes

Het groene gedeelte van de lente-ui is milder van smaak dan het witte gedeelte. Dit maakt het witte gedeelte beter geschikt om mee te koken en het groene gedeelte beter om mee te garneren.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Lente-ui

¼ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2737 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten22.1 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers28.2 g
Vezels10.2 g
Eiwitten33.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de bloem en de helft van de ketjap. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de lente-ui in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Groenten bakken
3
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en bak de rode peper 1 minuut.
  • Voeg de wortel, ui en lente-ui toe en bak nog 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes 1 minuut. Haal daarna uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Voeg aan dezelfde pan de noedels, de groenten, de woksaus met gember, de overige ketjap en 30 ml kookvocht per persoon toe. Bak 1 - 2 minuten al roerend. Voeg eventueel meer kookvocht toe.
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Leg de biefstukreepjes erbovenop en garneer met de gefrituurde uitjes.