Volkoren enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren enchilada's met kipgehakt

Volkoren enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse tomatensalsa

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2977 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten62.6 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels17.7 g
Eiwitten38.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes. 
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de wortel, mais en 2/3 van de ui 1 - 2 minuten (zie Tip). 
  • Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata en de helft van de tomatenblokjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap. 

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salsa maken
3
  • Meng in een kleine kom de overige tomatenblokjes en de overige ui met 1 tl witte wijnazijn per persoon. 
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de tomatensalsa en de zure room.