Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt

Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt

met frisse salade en zure room

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Ijsbergsla, gesneden

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)383 kcal
Energie (kJ)1604 kJ
Vetten20.7 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten22.9 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels5.2 g
Eiwitten25.2 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Beleggen
3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat de tortilla's voor 45% uit groenten bestaan?

Tomaat snijden
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

Salade maken
5

Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, ijsbergsla en overige mais.

Serveren
6

Serveer de paprikaburrito's met de salade (zie TIP) en de zure room.

Tip: Geef een twist aan je burrito's door ze ook met wat van de salade te vullen.