Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en tomatensalade

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

20 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3552 kJ
Vetten48.5 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels13.9 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.
Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.
Vegetarische schnitzel bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antiox.. zie ffacts

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de tomatensalade.
  • Garneer met de rest van de bieslook.