Fajitas met rundergehakt, avocadodip en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitas met rundergehakt, avocadodip en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocadodip en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Tomaat

400 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Verse koriander

150 gram

Mexicaanse groentemix

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3740 kJ
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels12.4 g
Eiwitten55 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Rode ui pekelen
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip 1).
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng de helft van de ui in een kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout (zie Tip 2).
  • Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip 1: Je kunt de tortilla's ook kort verwarmen in de magnetron of een koekenpan. De oven hoeft in dit geval niet voorverwarmd te worden en de aluminiumfolie heb je dan ook niet nodig.

Tip 2: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de ui en het zuur iets milder te maken.

Snijden
2
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de verse koriander fijn.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige ui en de Mexicaanse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Serveren
4
  • Zet het gehakt-groente mengsel in een kom op tafel.
  • Zet ook de tomatenblokjes, de koriander en de gepekelde ui op tafel.
  • Verdeel de tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla vullen.
  • Serveer met de smokey tomatenketchup en de avocadodip.