Falafel in pitabroodjes met knoflooksausje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel in pitabroodjes met knoflooksausje

Falafel in pitabroodjes met knoflooksausje

met zoete-aardappelfrietjes, frisse groenten en mangochutney

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

150 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1011 kcal
Energie (kJ)4232 kJ
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten115.7 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels13.2 g
Eiwitten19.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de tomaat in partjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne halve maantjes. Voeg de komkommer en tomaat toe aan een kom en meng met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Knoflooksausje maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de mayonaise, de knoflook en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Falafel bakken
4

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 - 7 minuten. Voeg de falafel toe, verhoog het vuur en bak 2 – 4 minuten rondom op hoog vuur.

Weetje: De falafel in jouw box is een verbeterd product. Speciaal voor ons bevat deze variant 25% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Wist je dat deze falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Pita bakken
5

Bak de pitabroodjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Schep de komkommer en tomaat nog eens om zodat de smaken goed intrekken.

Serveren
6

Snijd de falafelballetjes in de helft. Serveer de falafel, frisse groenten, paprika, het knoflooksausje en de mangochutney in verschillende kommen. Verdeel de zoete-aardappelfrieten met de overige mayonaise over de borden. Snijd de pitabroodjes open. Laat iedereen zelf een eigen pitabroodje vullen met de verschillende garneringen.