De bereiding van deze snelle pasta is heel simpel, maar de smaken zijn dat zeker niet. De hartige kappertjes, olijven en feta vormen een smakelijk contrast met de zoete cherrytomaatjes. Samen met de verschillende groene kruiden vormt dit gerecht een complex geheel van smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Rode cherrytomaten
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
30 gram
Olijf-kappertjesmix
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
1.5 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snijd de courgette in plakken van een halve cm. Verdeel de courgette samen met de rode cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.
Kook ondertussen de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.
Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom.
Voeg het olijvenmengsel toe aan de farfalle en schep goed om.
Verdeel de farfalle over de borden en garneer met de feta, de munt, de basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de gepofte cherrytomaten en courgette.