Vandaag staat er een pasta met lekker veel spinazie op het menu. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas, en de rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittige smaak zit vooral in de zaadjes – die verwijder je, zodat de pittigheid niet overheerst.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
¼ stuk(s)
Rode peper
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook, rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de farfalle en de helft van de Italiaanse kaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige kaas.