Feta uit de oven met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met tomatentapenade en geroosterde paprika

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Tomatentapenade

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

85 gram

Orzo

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3340 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.2 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Waterkoker
Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker.
  • Snijd de paprika eerst in smalle repen en snijd ze vervolgens door de helft.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Laat de feta heel. Besmeer per persoon 1 plak feta met 1/2 el tomatentapenade.
Ovenschaal vullen
2
  • Voeg de gesneden paprika en courgette toe aan een ovenschaal.
  • Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, de olijfolie met rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur zonder olie.
  • Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog (zie Tip).
  • Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of laat het bouillonblokje helemaal achterwege.

Serveren
4
  • Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes.
  • Giet de orzo af indien nodig en meng in de ovenschotel met de feta en groenten.
  • Meng de overige tomatentapenade door het geheel.
  • Garneer met het vers basilicum.