Geitenkaas heb je in allerlei soorten en voor dit gerecht hebben we gekozen voor een belegen variant. De scherpe smaak van de zongedroogde tomaatjes past hier goed bij en de knapperige walnoten zorgen voor een lekkere bite. Onze Quick & Easy tip: kook de broccoli mee met de pasta - sneller klaar én minder afwas!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Champignons
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Zongedroogde tomaten
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
90 gram
Fettuccine
(Bevat Gluten)
1 tl
Gedroogde oregano
2 el
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geitenkaas, geraspt
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
75 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.
• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de fettuccine, broccoli en de helft van de geitenkaas tt toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogte tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
• Verdeel de pasta over de borden • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten