Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Gele wortel
30 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Sesamzaad
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
50 gram
Zeewiersalade
¼ zakje(s)
Furikake
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)
½ el
Suiker
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Bloem
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.
Bak de vis 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg naar smaak peper toe.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake kruiden over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.