Doradefilet met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Doradefilet met frisse tabouleh

Doradefilet met frisse tabouleh

Met yoghurt-muntdressing

Deze week eet je doradefilet. Deze vis, ook wel de goudbrasem genoemd, dankt zijn naam aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij de radijs en een dressing van volle yoghurt en munt.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

5 stuk(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Komkommer

5 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

3 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Doradefilet met huid

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2669 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

Couscous wellen
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Voorbereiden
2

Snijd of schaaf ondertussen de radijsjes in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsloof fijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd ⅔ van de komkommer in kleine blokjes en rasp de overige komkommer met een grove rasp. Snijd de munt heel fijn.

Tabouleh mengen
3

Voeg de radijs, het blad, de blokjes komkommer, appel en de helft van de munt toe aan de saladekom met couscous.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de yoghurt, geraspte komkommer, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, overige munt en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de dressing toe aan de saladekom.

Vis bakken
5

Verhit een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscoussalade (tabouleh) over de borden, garneer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie. Serveer met de doradefilet.