Pangasiusfilet à la meunière met wortel-linzenpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Pangasiusfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geschaafde amandelen

Je maakt een variatie op de klassieke vis à la meunière – op de wijze van de molenaarsvrouw. Je bakt de vis in bloem en geeft deze een frisse toets van citroen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Amandelnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅔ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2298 kJ
Energie (kcal)549 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten33.1 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels16 g
Eiwitten35.2 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Halveer de wortel in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de wortel, ui en knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper. Voeg de linzen en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook 15 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verdeel de bloem over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper. Haal de vis door de bloem en tik de overige bloem eraf. Bewaar de vis apart tot gebruik.

Pureren
4

Haal de sauteerpan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg het paprikapoeder en de helft van de boter toe. Breng op smaak met peper en houd de puree warm op laag vuur met het deksel op de pan.

Weetje: Linzen bevatten meer ijzer dan alle andere peulvruchten. Net als spinazie zijn ze rijk aan vezels en kalium, wat helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Vis bakken
5

Verhit de overige boter in de pan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant en haal uit de pan. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat slinken.

Serveren
6

Serveer de wortel-linzenpuree op de borden en leg de spinazie en vis erbovenop. Knijp 1 citroenpartje uit over elk bord en garneer met de geroosterde amandelen. Serveer de overige citroenpartjes erbij.