Pangasiusfilet à la meunière met wortel-linzenpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Pangasiusfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterde amandelen

Je maakt een variatie op de klassieke vis à la meunière – op de wijze van de molenaarsvrouw. Je bakt de vis in bloem en geeft deze een frisse toets van citroen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Amandelnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅔ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2298 kJ
Energie (kcal)549 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten33.1 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels16 g
Eiwitten35.2 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Halveer de wortel in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de wortel, ui en knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode linzen en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook 15 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verdeel de bloem over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de vis door de bloem en tik de overige bloem eraf. Bewaar de vis apart tot gebruik.

Pureren
4

Haal de sauteerpan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg het gerookt paprikapoeder en de helft van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm op laag vuur.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

Vis bakken
5

Verhit de overige boter in de pan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat slinken.

Serveren
6

Verdeel de wortel-linzenpuree over de borden en schep de spinazie erop. Leg de vis op de spinazie en knijp er 1 citroenpartje per persoon over uit. Garneer met het amandelschaafsel en de overige citroenpartjes.