Koolvis in romige currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis in romige currysaus

Koolvis in romige currysaus

met rijst, sperziebonen en koriander

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

5 gram

Gemberpuree

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2508 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Kook de rijst 6 minuten. 
  • Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui, het currypoeder en de gemberpuree 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Vis garen
3
  • Bestrooi de vis met de Peruaanse kruiden.
  • Leg de vis in de sauteerpan. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de saus staat.
  • Laat de vis, afgedekt, 2 - 3 minuten in de saus garen.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof.
Serveren
4
  • Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen.
  • Serveer de tomatencurry met vis erbovenop.
  • Garneer met de koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente!