Gebakken kabeljauwfilet met Mediterraanse bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken kabeljauwfilet met Mediterraanse bulgur

Gebakken kabeljauwfilet met Mediterraanse bulgur

met romige geroosterde-paprikadressing

De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1.5 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Sambal

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2798 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten63.2 g
waarvan suikers11 g
Vezels15.3 g
Eiwitten32.3 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Waterkoker
Saladekom
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng voldoende water aan de kook in een waterkoker voor de bulgur. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Salsa maken
2

Meng per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de geroosterde-paprikasaus in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomaat toe aan de saladekom en meng goed. 

Bulgur bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op laag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bulgur toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg vervolgens het water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pot met deksel en zorg dat de bulgur goed onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Paprika bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de paprika 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika toe aan de saladekom en meng goed.

Vis bakken
5

Meng de sambal en honing in een kleine kom. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in dezelfde pan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verdeel vlak voor het omdraaien de sambal-honingsaus over de vis, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.

Serveren
6

Meng de labne met de overige geroosterde-paprikasaus, peper en zout. Meng de bulgur in de saladekom met de salsa. Verdeel de bulgur over de borden en leg hierop de vis. Garneer de vis met labne-paprikasaus en serveer de overige saus ernaast.