Pangasiusfilet met krokante chorizokorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

met patatjes en groenten

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Chorizoblokjes

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Kappertjes

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

50 ml

Water

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten50.9 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten54.7 g
waarvan suikers10 g
Vezels10.4 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten. Voeg de krieltjes en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan met deksel op middellaag vuur. Stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet eventueel af als het water nog niet volledig verdampt is.
  • Voeg de oregano en een scheutje olijfolie toe en bak de krieltjes in 5 - 7 minuten krokant.
Snijden
2
  • Snijd de ui en tomaat in partjes.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Meng in een grote kom de groenten met de kappertjes, de Siciliaanse kruiden en een flinke scheut olijfolie.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Vis bereiden
3
  • Snijd de chorizo fijn en meng in een kom met de panko.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en besmeer de bovenzijde met 1/3 van de mayonaise (zie Tip).
  • Bestrooi de vis met de helft van de chorizo-panko. Leg de vis naast de groenten op de bakplaat en bak de laatste 13 - 15 minuten mee in de oven.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met de zwarte balsamicoazijn.

Tip: Heb je geen mayonaise in huis? Gebruik dan yoghurt of leg de vis in een ovenschaal en bestrooi met de chorizo-panko.

Serveren
4
  • Bak de overige chorizo-panko de laatste 1 - 2 minuten mee met de patatjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de patatjes over borden. Leg de groenten met vis ernaast.
  • Besprenkel met de balsamico-mayonaise.