Orechiette is Italiaans voor oortjes en is een pastasoort uit het zuiden van Italië. De vorm van de pasta is perfect voor romige sauzen: elk oortje neemt een schepje saus mee. De varkenshaas die je erbij maakt, bak je eerst aan in de koekenpan voor een smaakvol bruin korstje, om hem vervolgens af te bakken in de oven, wat zorgt voor een gelijkmatige garing zonder uitdrooggevaar.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
120 gram
Varkenshaas
½ tl
Gedroogde rozemarijn
90 gram
Orecchiette
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1.5 tl
Honing
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
0.13 stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de beukenzwammetjes los. Snijd grote paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpanop middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in de hete olie in 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, gedroogde rozemarijn, knoflook en de helft van de roomboter toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 10 – 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orecchiette en kook de orecchiette, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 – 5 minuten. Schenk de zwarte balsamicoazijn in de pan, zet het vuur middellaag en verhit totdat al het vocht verdampt is.
Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan met paddenstoelen en voeg de crème fraîche, 2 el water per persoon, de mosterdsaus uit de ovenschaal en peper en zout toe. Laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg de orecchiette toe, schep goed om en verhit nog 1 minuut. Snijd de varkenshaas in plakken.
Maak op de borden een bedje van de de rucola en verdeel er de orecchiette over. Leg de plakken varkenshaas op de pasta en bestrooi met nog wat peper en zout.