Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Wortel
⅔ stuk(s)
Gele wortel
200 gram
Aardappelen
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ stuk(s)
Citroen
100 gram
Pangasiusfilet
(Bevat Vis)
½ tl
Mosterd
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in lange dunne staafjes van 1 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes.
Weetje: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de wortelstaafjes met de tijm en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelstaafjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Tip: De oventijd van de wortel kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.
Snijd de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de bieslook en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in 6 partjes.
Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslooksaus en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de pan en roer goed door.
Verdeel de wortels en patatjes over de borden. Leg de vis ernaast en serveer met de bieslooksaus en de overige citroenpartjes.