Speciaal ingrediënt in je box! De tournedos van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Tournedos
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Radicchio en romaine
1 stuk(s)
Tomaat
½ bosje(s)
Radijs
10 gram
Kappertjes
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
250 gram
Aardappelen
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 tl
Mosterd
30 gram
[Plantaardige] boter
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
Haal de tournedos uit de koelkast, wrijf beide kanten in met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Was de aardappelen en snijd in wedges. Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een sauteerpan met deksel.
Tip: Het best kun je de tournedos al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is het vlees ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Stoom de aardappelwedges op middelhoog vuur, afgedekt, 12 - 15 minuten. Haal het deksel van de pan en giet de aardappelen eventueel af. Voeg de olijfolie toe en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Hak de bieslook fijn. Snijd de tomaat in partjes. Verwijder de bladeren van de radijs en snijd de radijs in kwarten.
Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, de mosterd en de honing. Meng de kappertjes en gesnipperde ui door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur, tot het niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren. Bak de tournedos 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal het vlees uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise samen met de olijfolie met truffelaroma.
Tip: Wil je extra smaak? Voeg tijdens het bakken een klontje boter toe en blijf de tournedos continu bedruipen met het bakvet - zo blijven de sappen in het vlees. Dit wordt ook wel "arroseren" genoemd.
Voeg de knoflook toe aan de boter in de pan en bak in 1 minuut goudbruin. Voeg 1 el water toe per persoon en het bouillonblokje en roer goed door. Laat op laag vuur 1 minuut indikken tot een saus. Voeg de salademix, bieslook, radijs en tomatenpartjes toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Snijd de tournedos in sneetjes tegen de draad in (zie Tip). Leg de tournedos op de borden en giet de saus eroverheen. Serveer de aardappelwedges met de truffelmayo en salade ernaast. Garneer met de gefrituurde uitjes.
Tip: Snijd de tournedos tegen de draad van het vlees in. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.