topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish & Chips

Fish & Chips

met frisse komkommer-dillesalade

Je geeft de heek een originele draai met gomasio-kruidenmix - een specerij op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Allergenen:
Vis
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Dikke frieten met schil

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Ui

¼ head

Botersla

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

¼ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3319 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten59.8 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Citroenrasp
Grand saladier
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Frietjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de dikke frietjes over een met bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Breng op smaak met zout.
Dressing maken
2
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in partjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook en 1/4 tl citroenrasp per persoon.
  • Snipper de ui en snijd de dille fijn.
  • Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie met de mosterd, honing, dille, ui en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de botersla grof.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. 
  • Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Bestrooi met de gomasio.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor het serveren de komkommer en de sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Verdeel de vis met de salade en de frietjes over de borden.
  • Serveer met de knoflookmayo en overige citroenpartjes.