Kaasvlinders en hartige ham-kaastwisters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kaasvlinders en hartige ham-kaastwisters

Kaasvlinders en hartige ham-kaastwisters

om te delen | met Parmigiano Reggiano, oude kaas en ham

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze ideale borrelhapjes maak je heel simpel zelf! Met bladerdeeg, ham en twee soorten kaas zet je ze binnen een half uur op tafel.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 plak(ken)

Achterham

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4573 kJ
Energie (kcal)1093 kcal
Vetten81 g
waarvan verzadigd43 g
Koolhydraten47.5 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels4 g
Eiwitten38.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer het bladerdeeg in de lengte. De ene helft gebruik je in stap 2 en de andere in stap 3.
  • Snijd de ham in de lengte in plakken van 1 cm.
2
  • Verdeel de honing-mosterddressing over één van de bladerdeeghelften. Besprenkel met de geraspte oude kaas.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en strooi deze er ook over.
  • Rol één rand van het deeg op naar het midden. Doe hetzelfde met de tegenoverliggende rand, zodat de rolletjes in het midden samenkomen.
  • Snijd het opgerolde deeg in dunne sneetjes.
3
  • Snij de andere helft van het bladerdeeg in de lengte in reepjes van 2 cm.
  • Verdeel de ham over de deegstroken, maar laat om de beurt steeds 1 strook leeg.
  • Draai twee reepjes bladerdeeg in elkaar, één met ham en één zonder.
  • Herhaal dit met alle stroken om de twisters te maken.
4
  • Verdeel de kaasvlinders en twisters over een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de kaasvlinders en twisters met de melk. Strooi de geraspte kaas over de twisters en strooi de sesamzaadjes over de kaasvlinders.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven.
  • Serveer warm, of laat eventjes afkoelen en serveer op kamertemperatuur.