Flammkuchen met geitenkaas en rode biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met gebakken peer, ui en verse citroentijm

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Peer

200 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse citroentijm

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)629 kcal
Energie (kJ)2631 kJ
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten78.7 g
waarvan suikers29.6 g
Vezels9.9 g
Eiwitten17.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne sneetjes.
  • Snijd 3/4 van de rode biet in dunne schijfjes en 1/4 in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de citroentijmtakjes.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Flammkuchen beleggen
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de peer en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg 1 el suiker toe per persoon en bak 2 - 3 minuten al roerend, of tot alles goudbruin kleurt.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
  • Verspreid de zure room over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Beleg eerst met de rode bietschijfjes en verdeel vervolgens de ui en peer erover.
Salade maken
3
  • Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de rode bietblokjes, rucola en veldsla met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden (zie Tip).
  • Serveer de salade ernaast.

Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets.