Vol-au-vent-flammkuchen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vol-au-vent-flammkuchen

Vol-au-vent-flammkuchen

met wortel, champignons en geraspte kaas

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

50 gram

Kipfilethaasjes

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅔ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2624 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten58.6 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten35.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Schuimspaan
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pot met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de wortel fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rol 8 kleine gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

Kip pocheren
2

Verlaag het vuur van de bouillon zodra deze kookt, en pocheer de kip, afgedekt, 4 - 5 minuten in de bouillon. Haal de kip uit de bouillon met een schuimspaan of een vork en snijd in stukjes. Bewaar de kip en de bouillon tot gebruik.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Verhit de boter in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut al roerend. Blus af met de wittewijnazijn, voeg de bouillon toe en roer goed door. Laat de saus 7 - 8 minuten reduceren.

Peterselie snijden
5

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de kip en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de saus over de flammkuchen en beleg met de gehaktballetjes en de kaas. Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Garneer de flammkuchen met de overige peterselie. Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden.