Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
50 gram
Kipfilethaasjes
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅔ stuk(s)
Wortel
½ el
[Plantaardige] boter
¼ el
Olijfolie
150 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pot met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de wortel fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rol 8 kleine gehaktballen per persoon van het boerengehakt.
Verlaag het vuur van de bouillon zodra deze kookt, en pocheer de kip, afgedekt, 4 - 5 minuten in de bouillon. Haal de kip uit de bouillon met een schuimspaan of een vork en snijd in stukjes. Bewaar de kip en de bouillon tot gebruik.
Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de boter in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut al roerend. Blus af met de wittewijnazijn, voeg de bouillon toe en roer goed door. Laat de saus 7 - 8 minuten reduceren.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de kip en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Verdeel de saus over de flammkuchen en beleg met de gehaktballetjes en de kaas. Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Garneer de flammkuchen met de overige peterselie. Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden.