Flammkuchen met geitenkaas en rode biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met peer, verse citroentijm en salade

Nieuw ingrediënt in je box! De geitenkaasbolletjes met honing zijn van lokale bodem zijn heerlijk zacht en romig van smaak!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Peer

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse citroentijm

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2625 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels7.7 g
Eiwitten17.5 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in de lengte in dunne plakjes.
  • Snijd 3/4 van de rode biet in dunne schijfjes en de rest in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Flammkuchen beleggen
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de peer en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg 1 el suiker per persoon toe en bak 2 - 3 minuten al roerend, of tot de peer goudbruin kleurt.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de flammkuchen met de zure room. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Beleg eerst met de rode-bietschijfjes en verdeel vervolgens de ui en peer erover.
Pompoen roosteren
3
  • Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit een pan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de rode-bietblokjes, rucola, veldsla en pompoenpitten met de dressing.
  • Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden (zie Tip).
  • Serveer de salade ernaast.

Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets.