Flammekueche garnie de mozzarella et de courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammekueche garnie de mozzarella et de courgette

Flammekueche garnie de mozzarella et de courgette

servie avec une salade

La tarte flambée (ou flammekueche) est un plat d’origine paysanne, réalisé à base d’une mince pâte à pain de forme rectangulaire ou ronde.

Tags:
Calorie Smart
Légumes +
Végé
Allergènes:
Blé
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Gousse d'ail

100 g

Passata

⅓ sachet(s)

Épices italiennes

½ pièce(s)

Courgette

¼ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Flammekueche

(Contient Blé)

½ boule(s)

Mozzarella

(Contient Lait (contient du lactose))

½ pièce(s)

Tomate

20 g

Roquette et mâche

2.5 g

Basilic frais

Ingrédients à avoir chez soi

½ cc

Miel [ou alternative vegan]

¼ cs

Huile d'olive vierge extra

¾ cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)614 kcal
Énergie (kJ)2567 kJ
Graisses27.1 g
dont saturés9.9 g
Glucides62.1 g
dont sucres15.4 g
Fibres6.7 g
Protéines24.1 g
Sel1.7 g

Ustensiles

Casserole en inox
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Poêle
Éplucheur
Saladier

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en laat de saus 8 - 10 minuten reduceren. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Snijden
2

Snijd 1/4 ui per persoon in halve ringen (zie Tip). Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Tip: Heb je ui over? Snipper dan de overige ui en voeg toe aan de salade.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Snijd 1/3 van de courgette in dunne schijfjes. Bak de courgetteschijfjes 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteschijfjes, de paprikablokjes, de ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Serveren
6

Verdeel de flammkuchen over de borden en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.