Flatbreadpizza's met 3 kazen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flatbreadpizza's met 3 kazen en courgette

Flatbreadpizza's met 3 kazen en courgette

met kastanjechampignons en walnoten

Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees flatbread! Door de korte oventijd zet jij deze flatbreadpizza’s zo op tafel.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

65 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)944 kcal
Energie (kJ)3951 kJ
Vetten48.2 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten87.7 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels6.6 g
Eiwitten35.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Steelpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne schijfjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Courgette bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een gewone pan of grillpan op middelhoog vuur en bak de courgetteschijfjes in 2 minuten per kant goudbruin.

Saus mengen
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de helft van de Italiaanse kruiden, de passata en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Laat 6 - 8 minuten reduceren op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza's beleggen
4

Leg de flatbreads op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de 3 kazen en de walnootstukjes (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.

Pizza's bakken
5

Bak de flatbreadpizza’s 7 – 8 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren (zie Tip).

Tip: Je hebt misschien niet genoeg ruimte in de oven om de pizza's tegelijk te bakken; beleg en bak ze daarom in delen. Je kunt ook alvast een pizza eten terwijl de andere in de oven zit.

Serveren
6

Verdeel de flatbreadpizza’s over de borden.