Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes

Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes

met appel en verse kruiden

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Appel

⅓ head

Botersla

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2842 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten52.8 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels14.2 g
Eiwitten26.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Bietjes koken
1
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de biet. Schil de biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de biet in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar.
  • Kook de laatste 6 - 10 minuten 1 ei per persoon mee in de pot met krieltjes.
  • Giet daarna af. Spoel de krieltjes en het ei met koud water zodat ze afkoelen.
Snijden
2
  • Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Was de botersla en snijd in repen.
  • Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak de verse kruiden fijn.
Salade maken
3
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, honing-mosterddressing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biet, appel, botersla, krieltjes en tonijn toe aan een saladekom.
  • Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.
Serveren
4
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. 
  • Garneer met de overige dressing en de overige verse kruiden.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.